Zapečené plněné lilky

Plněné lilky zapečené v troubě musíte aspoň jednou za léto udělat a věřte, že jak je vyzkoušíte, tak si je zamilujete. Všechny ingredience jsou teď v té nejlepší kondici, tudíž v sobě skrývají i nejvíc chuti. Nám se dokonce podařilo použít rajčata z naší zahrádky. A aby pro vás příprava byla ještě jednodušší vytvořili jsme pro vás další video.
 

11
3 lilky
olivový olej
sůl
 
Náplň:
1 menši cibule
2 stroužky česneku
dužina ze 3 lilků
6 lžic uvařené quinoi
200 g cherry rajčat
3 lžíce zelených oliv bez pecky
3 lžíce sušených rajčat
1 hrst hladkolisté petržele
1 hrst bazalky
60 g sýru Feta
olivový olej
sůl, pepř
 
DSC_8316
2
 

- troubu rozehřejte na 200 °C a plech vymažte olivovým olejem. Lilky omyjte, osušte a překrojte podélně na dvě půlky. Pomocí lžíce vydlabejte dužinu tak, aby zůstal cca centimetrový okraj. Vydlabané lilky naskládejte na vymazaný plech, osolte a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct na 15 minut.

- mezitím si připravte náplň. Na pánev přidejte 2-3 lžíce olivového oleje a nechte rozpálit. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a přihoďte na pánev a restujte, dokud cibule nezesklovatí. Poté přidejte na kostičky nakrájenou dužinu z vydlabaných lilků a chvíli restujte. Přidejte uvařenou quinou, na menší kousky nakrájená rajčata, olivy a sušená rajčata. Nechte chvíli ohřát, dochuťte nadrobno nasekanými bylinkami, solí a pepřem.

- po 15 minutách vyndejte lilky z trouby a naplňte je připravenou směsí. Nahoru přidejte na kousky natrhaný sýr feta a dejte znovu péct na 15-20 minut. Po vytažení z trouby ihned podávejte.

DSC_8442 DSC_8431 Video a fotky: Lucie Fenclová

Doufám, že jsme vás alespoň trošku nalákali a vy seženete vše potřebné a pustíte se do toho. A pokud lilky nepatří k vašim nejoblíbenějším, dejte jim ještě šanci. Z vlastní zkušenosti víme, že v téhle úpravě chutnali i těm, kteří by si je dobrovolně nedali :-)

jmena-marika-jirka1