Postup
– troubu rozehřejte na 200 °C a plech vymažte olivovým olejem. Lilky omyjte, osušte a překrojte podélně na dvě půlky. Pomocí lžíce vydlabejte dužinu tak, aby zůstal cca centimetrový okraj. Vydlabané lilky naskládejte na vymazaný plech, osolte a zakápněte olivovým olejem. Dejte péct na 15 minut.
– mezitím si připravte náplň. Na pánev přidejte 2-3 lžíce olivového oleje a nechte rozpálit. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a přihoďte na pánev a restujte, dokud cibule nezesklovatí. Poté přidejte na kostičky nakrájenou dužinu z vydlabaných lilků a chvíli restujte. Přidejte uvařenou quinou, na menší kousky nakrájená rajčata, olivy a sušená rajčata. Nechte chvíli ohřát, dochuťte nadrobno nasekanými bylinkami, solí a pepřem.
– po 15 minutách vyndejte lilky z trouby a naplňte je připravenou směsí. Nahoru přidejte na kousky natrhaný sýr feta a dejte znovu péct na 15-20 minut. Po vytažení z trouby ihned podávejte.