Tiramisu

Další dezert, kterému nedokážu odolat. Rozhodně se toho neboj a vyzkoušej ho co nejdříve. Jeho příprava je jednoduchá a konečná chuť naprosto dokonalá. Vytiskni si nákupní seznam a šup pro všechny ingredience.

tiramisu Ingredience:

500g mascarpone
4 vajíčka
Amaretto
cukrářské piškoty
8 lžic cukru
kakao
káva

Nákupní seznam

tiramisu1 Žloutky si vyšlehej s cukrem do pěny a přidej mascarpone, které do směsi zašlehej. Cukru dávám spíš podle chuti než podle přesné míry, takže 8 lžic cukru se nemusíš přesně držet. V další misce si ušlehej sníh z vaječných bílků. Sníh pak opatrně přimíchej ke žloutkům s mascarpone. Udělej si silnou kávu do které nalij Amaretto. Je to mandlový likér, díky kterému dezert krásně provoní. Můžeš ho nahradit brandy nebo rumem. Ale do klasického tiramisu patří prostě Amaretto. Teď už jen stačí vybrat si formu, mísu, skleničku... My jsme si pro tentokrát vybrali pro tiramisu panáčky, vypadá to neklasicky a člověk dostane malou porci dezertu, takže se toho nepřejí. Každý host to ocení, přece jenom je to dost kalorický dezert. Vezmi si cukrářské piškoty a namáčej je v kávě s Amarettem. Jen pozor, aby jsi je nerozmočil. Ty pak vyskládej na dno formy, potom dej vrstvu tiramisu. Takhle pokračuj a poslední vrstvu mascarpone popraš kvalitním kakaem.

JIrka podpis