Těstoviny s hráškovým pestem

Už v minulém příspěvku jsme dělali jarní jídlo a to chřestový salát se zálivkou z vinného octa. Vítáme tak jaro otevřenou náručí a využíváme všeho co nám v tuto dobu nabízí. A není toho málo :)  Pro tentokrát jsme si uvařili těstoviny s hráškovým pestem a zeleným chřestem. 

Těstoviny s hráškovým pestem

ingredience1

400g těstovin
300g čerstvého zeleného hrášku
300g zeleného chřestu
100g pesta
2 lžíce citrónové kůry
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
hrst čerstvé máty
sůl, pepř
parmazán
 

Těstoviny s hráškovým pestem

 Barvy na talíři jsou jednoduše neodolatelné, jaro z něj úplně čiší a já jsem si toto jídlo zamilovala hned na první pohled, aniž jsem ho do té chvíle ochutnala. Nejdříve všichni jíme očima a mě tohle jídlo tak zaujalo, že bylo velkým potěšení ho nafotit. Taky to tak vypadalo, fotek jsem ve foťáku měla tolik, že mi zabralo pěknou dobu, než jsem vybrala těch pár, o které jsem se s vámi v dnešním článku podělila.

Nejdříve si dejte vařit vodu na těstoviny a nezapomeňte ji pořádně osolit, voda by měla být slaná téměř jako voda mořská. A protože každý z vás bude používat jiný typ těstovin, vařte je podle návodu výrobce. Vždy je lepší se řídit sám sebou, takže ochutnat, aby těstoviny byly tak akorát na skus.

Těstoviny s hráškovým pestem

Chřest s jarním hráškem nechte spařit na jednu až dvě minutky v horké vodě, aby lehce změkly. Můžete využít i vodu s těstovinami a hrášek i s chřestem tam na poslední minutku přihodit. Jen opatrně, vždy je lepší mít chřest lehce tvrdší, takže stačí opravdu chvilička. Vše sceďte a přidejte na rozpálenou pánev, společně s kapkou olivového oleje, pestem, citrońovou kůrou i šťávou.

Pesto můžete mít koupené a nebo si během chviličky udělat své vlastní. Všichni znáte pesto klasické, bazalkové, ale na stejném principu můžete udělat pesto úplně z čehokoliv. Já jsem využila slunečnicových semínek, čerstvého hrášku, v kombinaci s olivovým olejem a parmazánem jsem tak udělala plnou skleničku svého domácího hráškového pesta.

Těstoviny s hráškovým pestem

Jídlo zbývá dochutit solí a pepřem, aby bylo hotové k servírování. Já si s finální podobou jídla na talíři vždycky ráda pohraji, aby vše bylo lahodící oku. Pár hoblinek parmazánu, troška domácího hráškového pesta a sem tam nějaké ty jarní klíčky :) Až teď jsem spokojená a strávníci můžou usednout ke stolu!

Dobrou chuť!

Marika-Podpis-300x214