Salát s roastbeefem a borůvkovo-balzamikovým dresinkem

Je to k nevíře, ale přechod na zdravější stravu se nás drží a nechce pustit. Samozřejmě, že jednou za čas zhřešíme, ale snažíme se vymýšlet pořád nové a zajímavé chutě, aby nám to nezevšednělo. A daří se!!! A protože Jirka by bez kousku masa dlouho nevydržel, připravila jsem pro něj salát s roastbeefem a borůvkovo-balzamikový dresink. Ten si chrochtal :)

DSC_0266

ingredience1

Porce: 2    Čas: 10minut

Salát:
mix salátových listů
8 plátků Roastbeefu
červená cibule
borůvky
piniové oříšky
 
Dresink:
1/4 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku borůvek
1/4 hrnku balzamikového octa
sůl, pepř
 

I když to na první pohled může vypadat lehce nevšedně, sladká chuť borůvek s lehce kyselkavou chutí balzamikového octa jdou krásně k sobě. Dresink si můžeš připravit tak jako já v hmoždíři a nebo použij blender, ve kterém všechno společně rozmixuješ. Tak či tak, připrav si jemný dresink, bez větších kousků borůvek.

DSC_0271

Nejdříve jsem přemýšlela, že bych k salátu udělala kousek steaku, ale u našeho místního řezníka jsem narazila na krásný roastbeef, řekla jsem si, proč ho tedy nekoupit?! Salát jsem namíchala z polníčku, čerstvého špenátu a rukoly. Přidáš na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli, čerstvé borůvky a piniové oříšky. Ty jsem si ještě lehce opražila, aby se zvýraznila jejich chuť.

Všechno smíchej s dresinkem, aby se dostal ke každému kousku salátu a jako třešničku na dortu, přidej kousky masa. Tomu nikdo neodolá!

Dobrou chuť...

Marika-Podpis-300x214