RYCHLÁ HRNÍČKOVÁ BUBLANINA

Všude kolem právě dozrávají krásné třešně. Ani my jsme nemohli odolat a na zahradě jsme si jich nasbírali plný košík. Je pravda, že nejraději je máme čerstvě natrhané, kdy putují rovnou do pusy. Ale když se člověk nají do sytosti, přemýšlí co si z nich udělá doma. Já jsem se rozhodla pro hrníčkovou bublaninu, která je skvělá právě tím, že nemusím ingredience vůbec odvažovat. Ušetříte si drahocenný čas a vystačíte si jen s jedním hrnečkem. Recept je od mojí mamky a v dětství jsem tuhle bublaninu přímo milovala. Jediné co jsem v původním receptu změnila je přidání mletých ořechů, které přidají další chuť. 

RYCHLÁ HRNÍČKOVÁ BUBLANINA S TŘEŠNĚMI

ingredience1

Příprava: 10 minut   Čas pečení: 30 minut

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mletých vlašských ořechů nebo mandlí
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek mléka
1 hrnek majonézy
1 prášek do pečiva
plátky mandlí
třešně nebo jiné sezónní ovoce
 
Výstřižek - Začněte tím, že smícháte všechny ingredience na těsto. Tady se nemusíte držet nějakého stanoveného postupu co dříve nebo později. Prostě dejte všechno do jedné mísy a vytvořte hladké těsto.- Těsto přelijte na dobře vymazaný plech a poklaďte na něj vypeckované třešně nebo jakékoliv jiné sezónní ovoce. Nakonec zasypete plátky mandlí.- Pečte na 180°C dozlatova ( cca 30 minut ).
RYCHLÁ HRNÍČKOVÁ BUBLANINA S TŘEŠNĚMI
RYCHLÁ HRNÍČKOVÁ BUBLANINA S TŘEŠNĚMI

Na těchto rychlých a osvědčených receptech mám ráda, že si je můžete udělat v podstatě kdykoliv. Nezáleží na tom, jestli je jaro, léto nebo třeba podzim. Základ máte vždycky stejný a jen použijete právě to, co je zrovna k dispozici. Ať už to budou třeba teď třešně, stejně tak dobře bude tahle bublanina chutnat za chvíli se zralými meruňkami. Na ty už se taky těším :)

Máte nějaký oblíbený recept, kde používáte právě třešně? Rozhodně nám napište a podělte se s námi !!! Budeme moc rádi.

Marika-Podpis-300x214

  • Lenka Novotná

    Dala by se něčím nahradit ta majonéza?

    • Marika Kučová

      Majonéza jsou vlastně žloutky + slunečnicový olej.