Portobello burger s avokádovou pastou

Máme tady dalšího krasavce z naší kuchyně. Tentokrát jsme se podívali na bezmasou variantu burgeru. Zahoď všechny předsudky, protože tenhle kousek předčí tvoje očekávání. Chuťově se jedná o jednoho z nejlepších burgerů, které jsem kdy jedl.  

DSC_2078

Ingredience (2 burgery):

2 domácí housky 
2 portobello
šálek nastrouhaného červeného zelí
mrkev
1/2 červené cibule
listový salát
olivový olej
šťáva ze dvou limetek
avokádo
česnek
čerstvá chilli paprička
sůl, pepř

Nákupní seznam

portobello burger s avokádovou pastou

portobello burger s avokádovou pastou

portobello burger s avokádovou pastou

portobello burger s avokádovou pastou

Stejně jako v předchozím příspěvku, kdy jsme dělali masový hamburger s barbecue omáčkou, i v tomhle receptu využiješ recept na domácí housky. Přece jen by měl ten krásný kousek portobella sedět na perfektním domácím pečivu. Jedině tak, nebude co tvému jídlu vytknout.

Před tím, než jsem začal burgery připravovat, jsem měl poměrně velké pochyby, jak tenhle kousek dopadne. Jsem prostě masožravec a hamburger je pro mě synonymem pořádného kousku masa. Takže jakmile bylo vše hotové a připravené, pustil jsem se okamžitě do toho svého krasavce. Nejdřív jsem portobello nechtěl ani ochutnat, ale jak bych mohl doporučovat něco, co jsem sám nevyzkoušel. Přátelé a kamarádi, přiznávám, že jsem během chvíle nevěděl, do kterého se mám zakousnout dříve. A nemohlo to skončit jinak, než že jsem neskutečně přežral :)

Začni s přípravou salátu, je potřeba si na jemno nakrájet červené zelí, mrkev a cibulku. Společně promíchej, lehce osol, opepři, zakápni limetkovou šťávou a olivovým olejem. Chvilku si to dej bokem, aby se všechno trošku naložilo. Do mixéru si dej celé avokádo zbavené slupky, chilli papričku, česnek, sůl, pepř a olivový olej. Jen nezapomínej ochutnávat, jak salát, tak avokádovou pastu. Jedině díky pravidelnému ochutnávání, docílíš skvělé chuti. Co se týče ingrediencí, tak ty samy o sobě do jídla dodají pořádný kus sebe, tak to stačí jen lehce dotáhnout a doladit. Portobello si z obou stran osolíš, opepříš a na olivovém oleji opečeš. 

DSC_2081-1024x682

Už nezbývá nic jiného, než rozkrojit housky, potřít avokádovou pastou, uložit portobello do dokonalé zelené peřinky a přikrýt salátkem. A bezmasý zázrak je na světě.

Tomu prostě nejde odolat...

JIrka podpis