Plněná vejce lososovou pěnou

Velikonoční pondělí je za rohem a vajíčka jsou všude, kam se jenom podíváme. A protože je vždycky dobré vědět co s nimi, dnes vám ukážeme jeden jednoduchý recept. I když je za chvíli hotový, přesto každého nadchne. Navíc se dají různě kombinovat chutě a ingerdience. které použijete a tak si tento recept určitě oblíbíte. My jsme tentokrát vyzkoušeli kombinaci s uzeným lososem a je to vážně bomba!

DSC_3497
11
Porce: 4 porce
Příprava: 20 minut       
 
6 vajec
180 g žervé ( my použili žervé bez laktózy )
50 g uzeného lososa
pažitka
citrónový šťáva
sůl, pepř
 
K servírování:
řeřicha
pažitka
jedlé kvítky
  DSC_3311
2

- Do hrnce dejte 1 litr vody a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte vejce o pokojové teplotě a vařte 10 minut.

- Pak vodu slijte a vejce nechte vychladnout.

- Vejce oloupejte ze skořápky a rozpulte. Do misky vydlabejte uvařené žloutky. Přidejte žervé, uzeného lososa, nadrobno nasekanou pažitku, pár kapek citronové šťávy, sůl a čerstvě namletý pepř. Za pomocí stolního mixéru rozmixujte do jemného krému.

- Krém vložte do plnícího sáčku a naplňte jím vydlabaná vajíčka.

- Nakonec ozdobte nasekanou pažitkou, řeřichou a jedlými kvítky.

TISKNOUT RECEPT

DSC_3521 Vždycky mám ráda, když jídlo na talíři dobře vypadá, protože né nadarmo se říká, že nejdříve jíme očima. Člověk potřebuje být k jídlu příjemně naladěný a chuťové buňky se pak můžou štěstím rozkočit po takové příjmemné předehře :)  

Ať už použijete uzeného lososa nebo třeba tuňáka v oleji, čímž pak vajíčka naplníte, neuděláte chybu. Je skvělé, kolik možností zpracování se tady nabízí. Určitě vyzkoušejte!

jmena-marika1