Pečené ovoce s ořechy

Tak tuhle podzimní chuťovku zvládne udělat opravdu každý. Nejlepší na tomhle receptu je to, že si nemusíš lámat hlavu nad tím, jak je co nakrájené. Na výslednou chuť to nebude mít žádný vliv :-)  

DSC_0173-1024x680 Ingredinece (2 porce):

2 jablka
10 švestek
½ granátového jablka
Rozinky naložené v rumu
Vlašské ořechy
Lískové ořechy
Skořice
1 lžíce vanilkového cukru
2 lžíce medu

Nákupní seznam

Výstřižek1-1024x672 Jde jen o to, vše nakrájet a dobře promíchat. Zbytek zařídí trouba (cca 10-15 min na 170°). Můžeš použít klasický kupovaný vanilkový cukr, ale na co si ho zbytečně kupovat, když si ho můžeš udělat doma. Určitě každý, kdo občas vaří nebo peče, dělal s pravou vanilkou. Většinou se vyberou pouze semínka a slupka se vyhodí. Ale je to velká škoda! Stačí je dát do dózy společně s moučkovým cukrem a je hotovo. Snadnější už to snad ani být nemůže :) Všechny věci se v troubě na pekáči krásně spojí dohromady a ta vůně je naprosto dokonalá! Pak už jen zbývá, nandat na talíř.

Výstřižek-1024x6391 Snad si pečené ovoce zamiluješ stejně rychle jako já. Výhodou tohoto receptu je, že ingredience můžeš měnit podle nálady nebo podle toho, co je doma. Tady se fantazii meze nekladou.

Marika Podpis

  • Dana

    To je pokrm přímo do postele, když venku mrzne! Super! :-) Jo a zalejt to trochou slivovicky vůbec neuškodí… :-)

    • admin

      My jsme použili rum. Slivovička taky dobrá, jsme fanoušci jakéhokoliv alkoholu :)

  • Pingback: PEČENÉ FÍKY S CITRONOVÝM KRÉMEM | Kitchen story