Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem

DSC_0424

Je mi jasné, jak se právě teď tváříš - "Přidávat pomeranč do polévky??? To už se vážně zbláznili?" :) Uznávám, taky jsme byli na vážkách, jestli to k sobě bude ladit nebo ne a musím přiznat, že polévka byla prostě a jednoduše boží!!! Vykašli se na předsudky a rozhodně ji vyzkoušej! 4 větší mrkve1 pomeranč2-3 cm čerstvého zázvoru1 l zeleninového vývaru1 šalotka1 -2 lžíce máslasůl, pepř  Je až zarážející, jaké chutě jdou k sobě. Člověk by se opravdu neměl bát, zkoušet nové věci. Nejenže se mu tím otevírají neskutečně možnosti, ale ...

Více »

NOVÉ BYDLENÍ, NOVÁ KUCHYNĚ, NOVÝ ZAČÁTEK…

42f4318a2cb7816b4ef32a5499ddd591

Už se nám to blíží…. Po dlouhém zvažování pro a proti, jsme si pořídili vlastní bydlení a během listopadu nebo nejpozději prosince bychom se měli stěhovat. Jsme napnutí a plní očekávání, jak si vše zařídíme. Nebo možná jsou to spíš moje pocity a Jirka zůstává jako vždycky v klidu :) Ale pravdou zůstává, že jsme naladění na stejné vlně skandinávského designu a hádky ohledně zařizování bytu se nám “zatím“ vyhnuly.Největší projektem na celém bytu je kuchyně a nikoho asi nepřekvapí, že se na ni i nejvíce těšíme. Ta ve stávajícím bytě už nevyhovuje ...

Více »

PEČENÉ FÍKY S CITRÓNOVÝM KRÉMEM

DSC_0221

Tenhle typ dezertů patří u nás doma mezi ty velmi oblíbené. Obrovská výhoda je, že to celé zabere asi 15 minut a tobě stačí vyvinout jen opravdu malé úsilí, aby se vše povedlo. Takže jestli to máš jako my, když přijdeš večer domu z práce a už se ti fakt nic nechce dělat, tak zkus tohle. Navíc šťáva vypečená z ovoce je prostě lahoda. Tak jdeme na to! INGREDIENCE : 4 porce NA PEČENÉ OVOCE:8 čerstvých fíků ( vybírejte pěkně zralé )400g červených hroznů100ml sladkého dezertního vína4 lžíce třtinového cukru1 vanilkový luskNastrouhaná kůra z ½ ...

Více »

Street food festival

10693455_1559842904229984_1354612642_n

Dnes ráno hned po probuzení, jsme se rozhodli vyrazit na Street Food fetival, který byl tentokrát na Holešovickém výstavišti.I přes obrovský hlad, jsme se rozhodli vynechat snídani, abychom s prázdnými žaludky mohli ochutnat co nejvíce dobrot. Musíme se přiznat, že SFF je pro nás taková srdcová záležitost. Moc tomuto projektu fandíme a nejvíce se nám na tom všem líbí, že tato akce není prolezlá komercí a především je to úžasná možnost pro nadšence jako jsme my, přiblížit se zase o krok blíž milovníkům jídla. Podzimní variantu SFF jsme tentokrát ...

Více »

Kurz vaření s Emanuelem Ridim

DSC_0115

Bude to zhruba měsíc, kdy nám volala naše kamarádka Lucka. Do telefonu se ozvalo - VYHRÁLI JSTE!!! Byli jsme zmatení a vůbec jsme netušili, o co se jedná. Nakonec jsme se dozvěděli, že náš recept po taji přihlásila do soutěže s čerpací stanicí OMV, jejíž tváří byl Emanuel Ridi. Výhrou tedy nemohlo být nic jiného než kurz vaření právě s Emanuelem. Lucce ještě jednou moc děkujeme! Je opravdu radost mít takové kamarády, kteří na vás myslí, kudy chodí :-) Byli jsme mile překvapení, že Emanuel není sympaťák jen v televizi, ale i v reálu. V ...

Více »

Křest kuchařky Markéty Pavleje – Kitchenette

DSC_0446

Včerejší večer byl prostě úžasný! Dostali jsme pozvání na křest skvělé kuchařky od Markéty Pavleje,  Kitchenette – Rok v kuchyni. A aby toho nebylo málo, tak na akci vařila naše KamuRa společně se svým parťákem Sultánem.Markétě se podařilo celý večer skvěle zkoordinovat a všichni se báječně bavili. Role kmotrů se zhostili Roman Vaněk a pan Staněk , majitel obchodu Potten & Pannen, kde křest probíhal. Jedna z nejhezčích věcí na tom, že máme blog je, že se potkáváme s milými lidmi se stejnými zájmy, jako máme my. Blog Kitchenette byl pro ...

Více »

Sobotní posezení s přáteli

DSC_0220-1024x680

Když není moc času vymýšlet náročné pohoštění pro návštěvy, ideální variantou jsou bruschetty. Tak jsme si je oblíbili, že se snažíme vymýšlet nové a nové kombinace. Před nějakou dobou jsme sem dávali recept na houbovou, na kterou najdeš recept zde. A skvělá taky byla bruschetta s kozí sýrem a pečenou dýní, odkaz je tady. Těch variant je opravdu nespočet a dnes to bude recept na bruschettu s kozím sýrem a čerstvými fíky! Návštěva si je nemohla vynachválit! Aperitiv:Cinzano biancocitrónlístky ...

Více »

Obrácený hruškový koláč

DSC_0115

Nedali by jste si uprostřed týdne něco sladkého? Chtěla jsem Jirkovi udělat radost a tak jsem se pustila do obráceného hruškového koláče. Hrušky máme ze zahrádky a vlastně nic speciálního na něj není potřeba. Takže mrkni do spíže a jdeme na to! 4 zralé hrušky 150g změklého másla + 1 lžíce na vymazání 140g cukru krupice + 3 lžíce na vysypání 3 vejce 200g hladké mouky 1 sáček prášku do pečiva 1 lžička sušeného zázvoru 2 lžíce mléka 4 lžíce tvarohu   Tímto receptem jsem se inspirovala v kuchařce pana Vaňka. ...

Více »

Pekingská kachna s domácími placičkami

DSC_0296

Pamatuji si to jako by to bylo dnes, když jsem poprvé ochutnal tuhle dobrotu. Bylo to v Anglii a já jsem nejdříve nechápal, co to nosí na stůl. Měl jsem za to, že těch ingrediencí je na tom stole nějak málo. Ale hned mě vyvedli z omylu, protože tahle kombinace chutí je naprosto dostačující a navíc neodolatelná. A pokud si k tomu uděláš domácí placičky a svou švestkovou omáčku ... je to jednoduše dokonalost sama! 2 kachní stehnasůlsměs pěti čínských kořeníčerstvý zázvor Na omáčku:10 čerstvých švestek5 lžic cukru2 špetky směsi pěti ...

Více »

Bruschetta s houbami

DSC_0048

Ještě pořád rostou a pro nás, stejně jako pro většinu Čechů, je houbaření jako národní sport. Celý rok se na to těšíme a když je to tady, nemůžeme se hub nabažit. Proč tvořit pořád stejné recepty, když možností je nespočet? Tentokrát jsme si udělali bruschettu s houbami, slaninou a šalvějí. Naprostá lahoda!!! lesní houbybageta1 šalotka2 stroužky česneku1-2 lžíce máslaslaninačerstvá šalvějcitrónparmezánsůl, pepř  Je to rychlý recept, vhodný když přijde nenadálá návštěva a nebo jako skvělý předkrm, který hosty naladí na další ...

Více »

I LOVE FOODPARADE

DSC_0005

Jak už většina z vás, kteří nás sledují, ví, o víkendu jsem se zúčástnil amatérské soutěže ve vaření I love food na letošním ročníku Foodparade. Tentokrát byly hlavní surovinou houby a tak jsem se do soutěže přihlásil se svým houbovým ragů. A kdo by čekal, že to nakonec celé vyhraju :) ale všechno pěkně popořádku. Všechno to začalo před nějakým tím časem, kdy jsme narazili na soutěž I love food, kde hlavní ingrediencí v receptech soutěžících musí být použité houby. Další super výzva, kterou jsme museli přijmout a do soutěže se přihlásili s ...

Více »

Kachní prso se švestkovou omáčkou a domácími noky

DSC_0163

Jak jsme začátkem týdne v posledním příspěvku slíbili, přidáváme recept na kachní prso se švestkovou omáčkou. Vykašli se na klasické kuřecí prsa a pro jednou šáhni po kachních prsech i s kůží. Je to naprostá bomba! A jako přílohu si udělej šalvějové domácí noky. 2 kachní prsa6-8 zralých švestekvětvička rozmarýnu a tymiánumáslovývarsůl, pepřtřtinový cukr  Už jsem přejezená těch kuřecích prsou, která nás doprovází téměř na každém kroku. Nejenže je nabízí v každé restauraci, protože jejich příprava je naprosto jednoduchá, ale i my ...

Více »