DOMÁCÍ SIRUPY

Domácí sirupy

Po delší době, jsme pro vás připravili naše oblíbené domácí sirupy, které si můžete u nás koupit. Tentokrát můžete vybírat mezi lipovým, levandulovým, bezovým, tymiánovým nebo třeba rozmarýnovým. Cena za 700 ml je 85 Kč. K osobnímu odběru budou v Praze nebo ve Znojmě. Jinak je samozřejmě můžeme poslat do všech koutů naší krásné země. Výše poštovného bude záležet na počtu odebraných lahví. Pokud si budete chtít nějakou tu lahvinku objednat, pište nám prosím do zpráv nebo na email blog.kitchenstory@gmail.com a do předmětu dejte ...

Více »

Salát s fíky a kozím sýrem

Salát s čerstvými fíky a kozím sýrem

Už nějakou chvíli doma polehávám, protože mi poslední dobou nebylo nijak extra dobře. Řeknu vám, že pár dní nemocenské a už bych se vrátila zpátky do pracovního procesu. Nejsem zvyklá nic nedělat. A nejhorší na tom je, že tím, jak jsem zavřená doma mě ani nenapadá, co bychom si mohli udělat k večeři. Včera mě ale můj drahý manžel překvapil a donesl bedýnku plnou krásně zralých fíků. Jak já jsem se rozzářila. Nic jiného kupovat nemusel, protože všechny ostatní ingredience na dnešní salát, máme permanentně v lednici.  Počet porcí: 4       ...

Více »

Kohout na víně

Kohout na víně

Není nad to mít dobré přátelé, kteří se s námi podělí vždy o to nejlepší ze svého okolí. Zdárným příkladem je kamarád Lukáš, který nám nabídl, že doveze volně paseného kohoutka od pana Tvarůžka. Je skvělé vědět, odkud kousek masa, který přistane na vašem talíři, pochází. Byl jsem tak nadšený, že jsem ani minutku neváhal a chtěl jsem mít kohoutka u nás v kuchyni a pustit se do něj. A co jiného z něj připravit, než klasický francouzský recept coq au vin neboli kohouta na víně.  Počet porcí: 4    Čas přípravy: 30 minut    Doba dušení: 2,5 ...

Více »

Kachní rillettes

Kachní rilletes

Už je to poměrně dlouho, kdy jsme přestali kupovat paštiky a prostě jsme je začali připravovat doma. Přeci jen není nad to a člověk si je může udělat přesně podle vlastní chutě a hlavně ví, co si tam dává. Ať už to byla foie gras a nebo paštika z kuřecích jater (recept zde), pokaždé to mělo úspěch. Tentokrát jsme si řekli, že by to chtělo trošku změnu a udělali jsme si kachní rilletes. Není to paštika v pravém slova smyslu, ale jakmile ji člověk zkusí, tak paštiky přesune na druhou kolej. Čas pečení: 3 hodiny   Příprava: 30 minut   ...

Více »

BORŮVKOVO-OSTRUŽINOVÉ SMOOTHIE

Borůvkové smoothie

Už je to poměrně dávno, kdy jsme si na snídani dávali co nám první přišlo ráno pod ruku a nebo co jsme doma našli. Jestli vůbec, často se stávalo, že Jirka vyrazil do práce, aniž by ráno něco zakousl. A podobně je na tom spousta dalších lidí, především pokud mají hektické období, stejně jako máme právě teď my. Řekli jsme si, že musíme na chvíli zastavit, zvolnit a udělat si alespoň nějakou vitamínovou bombu, která nás nastartuje do nového dne. Proto jsme se vrátili opět k našemu oblíbenému smoothie. Pro  tentokrát je to varianta borůvek a ...

Více »

VEČEŘE OD ŘEZNÍKA

DSC_0019

 Začátkem tohoto týdne jsme prožili další skvělý gastronomický zážitek. Usedli jsme ke kulatému stolu a nechali si naservírovat menu od řezníka. S tímto skvělým nápadem totiž nepřišel nikdo jiný, než řeznictví Naše Maso. Pokud už jste tam někdy byli tak víte, že prostoru v řeznictví není zrovna nazbyt a fronta se leckdy kroutí až na ulici, ale i s tím si dokázali poradit. Večeře se podává pouze u jediného stolu pro 6-7 osob, který je přes den zavěšený u stropu. Jakmile, ale hodiny ukazují 18:40 spouští se stůl směrem k zemi, protože hosté ...

Více »

HOME DECOR No.1

nordic

Nové kolekce se na nás hrnou ze všech stran a abyste se v novinkách lépe orientovali, vybrala jsem pro vás to nejlepší z kategorie home decor. Jednou za čas ( většinou na začátku nové sezóny ) si vytvořím takový svůj wish list a tentokrát bych se o něj s vámi chtěla podělit. Pokud už náš blog sledujete delší dobu, tak víte, že máme rádi skandinávský styl plný přírodních materiálů a přesně v tomto duchu se ponese i dnešní inspirace. 1. Bellarose.cz 924 Kč, 2. Nordicday.cz 619 Kč, 3. Bellarose.cz 1029 Kč, 4.Nordicday.cz 1339 Kč, 5. ...

Více »

ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S HRUŠKAMI (bez mouky)

17foodblogeri1_hruskolac-27

Nevíme, jestli jste si všimli, ale tento měsíc jsme spolupracovali se serverem Prozeny.cz, kdy se o krásné fotky postaral Jakub Jurdič a my jen připravili pár jídel. Tady je jedno z nich ... čokoládový koláč s hruškami. Člověk by si řekl, obyčejný čokoládový koláč, ale je zvláštní tím, že je bez mouky a přesto neodolatelný. I když .... žádný čokoládový koláč není přeci obyčejný že? :)   Čas přípravy: 60 minut    Porce: 8 85 g másla85 g kvalitní hořké čokolády85 g krystalového cukru85 g mletých lískových ořechů3 vejce2 ...

Více »

PETRA & JIŘÍ

026-IMG_8855

Byl jeden z těch horkých letních dnů a my jsme se ocitli v nádherném prostoru třebešického zámečku. Je opravdu až s podivem, jak je možné, že jsme se o tomhle krásném místě nedozvěděli už dříve. Přesně takový den a místo byli jako stvořené pro svatbu a my jsme měli to štěstí, že jsme byli její součástí. Novomanželé si nás vybrali na přípravu večerního občerstvení a my jsme se o ně starali, co nám síly stačily. K dokonalosti celého dne přispívalo svým dílem spousta lidí a vznikl z toho opravdu krásný celek.  O organizaci celé svatby ...

Více »

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší a letní zeleninou

DSC_0059a

Po dlouhé době, jsme měli trošku volnější víkend a tak jsme se mohli také chviličku věnovat naší zahrádce. Upřímně, už to u nás vypadalo jako v pralese. Rajčata se nám tak rozrostla, že jsme se ke zralým plodům téměř nemohli dostat. Ale přeci jen se povedlo a my sklidili naše první plody :) A protože jsme si na trhu nakoupili další skvělé a čerstvé suroviny, udělali jsme si v neděli oběd, o který jsme se s vámi museli podělit.  Čas přípravy: 30 minut   Porce: 2 Ryba2 filety ze pstruhamásloolivový olejcitrónlískové oříškysůl, ...

Více »

Letní rajčatový salát s bílými fazolemi

1-1024x734

V průběhu letních dní se nám nechce moc dlouze vyvařovat a tak se většinou uchýlíme k nějakému rychlému a jednoduchému receptu. A když si k tomu můžeme posbírat naše vlastní rajčátka ze zahrádky, nevím co by mohlo být lepší. Tento recept jsme vytvořili pro server Prozeny.cz a fotky se jim opravdu povedly (foto: Jakub Jurdič). Co na ně a recept říkáte?  Porce: 4    Čas přípravy: 10minut Na salát:600g rajčat1 plechovka velkých bílých fazolí1 salátová okurka1 menší červená cibulehrst čerstvé bazalkyhrst čerstvého oregánahrst ...

Více »