Ovesná kaše s karamelizovanými jablky

Ještě do nedávna jsme si ovesné kaše kupovali už předpřipravené v sáčku, ale rozhodli jsme se, že si to zkusíme udělat doma sami. Přeci jen, nač si kupovat něco, co na přípravu není vlastně vůbec složité. Má to totiž své nepopiratelné výhody! Můžete sladit čím chcete a kolik chcete. Navíc příchuť se dá měnit podle nálady a podle aktuálního stavu naší lednice :) pokaždé je to přeci jiné, jednou lesní ovoce, podruhé zase jen jablko a hruška. Navíc ovesné vločky jsou bohaté na bílkoviny a vitamíny řady B. Pokud máte problémy se zažíváním, je pro vás tato snídaně ideální variantou! Zasytí a přitom je lehce stravitelná.

DSC_0011

ingredience-300x176

1 porce:
50 g ovesných vloček
350 ml mandlového mléka
1 lžíce medu
Špetka soli
½ lžičky mleté skořice
1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
½ jablka ( nakrájené na plátky )
1 lžíce másla
1 lžíce třtinového cukru
 

Jednou za čas si nakoupíme všemožné oříšky, semínka a sušené ovoce, ze kterého si pak namícháme pořádnou zásobu müsli. Máme to vždy na takové 2-3 týdne. Ale tak jako všechno i toho se jednou člověk přejí. Proto jsme přešli na ovesnou kaši, ze které jsme naprosto u vytržení. Variant je nespočet a člověk může kouzlit den ode dne trošku jinak.

DSC_0004

V rendlíku si promíchej vločky a mléko. Přidejte špetku soli a vař za občasného míchání 4-5 minut. Mezitím si na pánvi nech rozpustit lžíci másla a přidej na plátky nakrájené jablko, které posyp cukrem a nech zkaramelizovat. Kousky jablka můžeš přidat i přímo do vloček, ale to záleží na každém, jak moc ovocnou chce snídani mít. Do kaše přidej med, skořici a nech povařit do měkka. Ke konci je potřeba, jako u všeho, ochutnat a dochutit. Těch pár minut navíc, za ty slastné výrazy strávníků, rozhodně stojí za to.

Hotovou kaší naservíruj do misky, ozdob plátky karamelizovaných jablek a na závěr posyp nasekanými ořechy.

Taková blbost a přitom tak skvělá :)

Marika-Podpis-300x214