Street Food Festival – naše první veřejné vystoupení

Přátelé a kamarádi, tak jak jsme už deklarovali na facebookových stránkách, včera jsme se účastnili prvního ročníku Street food festivalu. Jak je u nás zvykem, rádi přijímáme nové výzvy a z tohoto jsme měli dost respekt. Nicméně, vše dopadlo nad očekávání a my jsme si to náramně užili, opravdu super akce. Pořadatelům se to náramně povedlo, už se nemůžeme dočkat dalšího ročníku.

DSC_2399

DSC_2378

Vypadalo to, jako by pořadatelé měli objednané krásné počasí. Slunce svítilo už od rána, lidé chodili se skvělou náladou a očividně přišli všichni s prázdnými žaludky. A protože to byla naše první veřejná akce, s nabízeným jídlem jsme se zaměřili spíše na kvalitu a rozmanitost, než na kvantitu. Jako předkrm bylo u našeho stánku možné ochutnat kanapky hned ve třech různých podobách. Měl jsem co dělat, abych se do nich nepustil z druhé strany stánku. První kanapka byla s tuňákovou pomazánkou, polníčkem a kouskem ančovičky, to byl můj favorit. Další byla s tvarohovou pomazánkou s bylinkami, sušenou šunkou a cherry rajčátkem. A třetí byla jednoduchá, ale neméně skvělá, kozí sýr s nakládanou červenou řepou. Jak bylo během chvíle vidět, všechny tři byly prostě trefou do černého.

Jak se blížila doba obědu, bylo to hned poznat. Začala se prodávat naše bylinková polévka a bagety. Ty jsme měli ve dvou provedeních, s chřestem a vajíčkem a druhá byla s pomalu pečeným vepřovým masem s domácím zelným salátem. Ani nemůžu říct, která byla lepší. Každý si našel toho svého favorita a na tom si pochutnal. Nakonec nezbyl ani kousíček. Prostě všechno zmizelo. Stejně tak levandulová a citrónová bábovka. Po těch jako by se zaprášilo. Tak jako po rebarborovém koláči. Udělali jsme jen jeden kousek od každé, takže kdo dlouze váhal a rozmýšlel se, nemusel mít později štěstí. 

DSC_2342

DSC_2363

Co se nám ale neskutečně povedlo byla naše panna cotta s rebarborovo jahodovým přelivem. Nejvíce mě potěšilo, když se lidé vraceli, aby si mohli koupit ještě jednu porci, protože jedna nestačila. Na další akci slibuji, že jich uděláme daleko více v několika různých variantách. Přece jenom nemůžeme naše fanoušky zklamat :)  

Chtěli bychom poděkovat všem zúčastněným, kteří si přišli užít skvělý den i jídlo. Stejně tak patří dík našim fanouškům, kteří na nás během akce mysleli a drželi nám palce. Dodalo nám to spoustu nových sil. Už se nemůžeme dočkat další akce, na kterou budeme rozhodně lépe psychicky připravení. Taky děkujeme mému bráchovi, který nám byl k dispozici a pomohl nám. Jak se říká, ve dvou se to lépe táhne, ale třetí to jistí.

A co Vy, byli jste tam taky? Nebo jste dokonce ochutnali něco od nás? Rozhodně nám dejte vědět, jak jste si pochutnali. Kritika je vítána, chvála ještě víc :)

J+M podpis

  • Ma Jolie Cuisine

    Vypadá to všechno božsky, hned bych taky ochutnala, tak snad na příštím ročníku.

    • Kitchen Story

      To si rozhodně další ročník nesmíš nechat ujít a nebo nás můžeš potkat na letošním Apetit pikniku :) Tam budeme taky

  • http://booksinashes.blogpost.com Kristie

    Zamilovala jsem si rebarborový koláč :) Byl prostě báječný. O panna cottu jsme se podělily, o citrónovou bábovku taky, jen tu levandulovou jsme nestihly. Tak snad příště :) Bylo to prostě báječné!!!!

    • Kitchen Story

      To se tak krásně čte :) Vháníte nám novou sílu do žil, příště bude všechno o to víc lepší, chutnější a krásnější :)

  • Katerina

    Vaše levandulová bábovka byla nejlepší kterou jsem kdy ochutnala :) I bagety byly moc chutné a doufám, že budu mít možnost ještě někdy ochutna Vaše kulinářské umění :)

  • Pingback: Hrášková polévka se špenátovými noky | Kitchen story

  • Petra Pabišková

    Mrzí mě, že jsem food festival nestihla! Rebarbora je prostě moje nejmilovanější – no, co to vlastně je? :-D My to máme na zahradě snad už jako plevel, ale kdykoliv z toho vykouzlíme koláč může se celá rodina a případné návštěvy ztrhnout.

  • Pingback: Levandulové sušenky | Kitchen story

  • Pingback: xmt85c4wx5ctwxw3tcerthve56