Křest knihy Jiřího Štifta

Nedávno jsme sem na náš blog dávali skvělý recept - hovězí s indonéskou pepřovou omáčkou - z nové kuchařky Jiřího Štifta Dobrého kari není nikdy dost. Musím říct, že jsme se na kuchařku moc těšili a o to více jsme byli potěšení, že jsme byli pozvaní na křest kuchařky, který se konal včera odpoledne v Mandarin oriental.

DSC_0006

DSC_0025

V restauraci u pana Štifta jsme byli sice jen jednou jako hosté, ale rozhodně jsme si odnesli skvělý zážitek. Jídlo bylo opravdu vynikající a ještě k tomu lahodící oku, prostě skvělé. Nezbývá než doporučit. Měli jsme tak obrovskou radost, že jsme se s tak skvělým kuchařem potkali osobně a mohli si odnést další skvělý zážitek. Do naší sbírky kuchařek nám tak přibyl další parádní kousek a ještě k tomu podepsaný. Naprostá paráda a to byl teprve začátek. Kmotrem knihy nebyl nikdo jiný než můj oblíbený Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. Marika tak měla dvojitou dávku zážitků, protože se s panem Vaňkem seznámila poprvé. 

DSC_0038

DSC_0065

Po úvodních proslovech hlavních aktérů, nás čekalo pár jídel vybraných z kuchařky, které pro nás měli připravené k ochutnání. O to silnější byl zážitek z výborného jídla, že jsme mohli nakouknout k profesionálům do kuchyně a přímo sledovat jak jídlo připravují. V kuchyni jsme strávili asi půl hodiny, ale zážitek si člověk odnese do konce svého života. Hlavně tím, že je to první profesionální kuchyně, kterou jsme navštívili.

DSC_0051

DSC_0053

Můžu říct, že jsem byl jako malé dítě, které neví co má dělat a nebo sledovat dříve. Všichni byli skvělí a dobře naladění. Už se nemůžu dočkat, až si po večerech budu projíždět novou kuchařkou a plánovat kdy si který recept uděláme. Pokud se mi povede alespoň z poloviny tak dobrý, jak ho dělá pan Štift a jeho kolegové, budu naprosto spokojený. Po prvním prolistování můžu rozhodně jenom doporučit!

JIrka podpis