Krémová česnečka - Kitchen story

Krémová česnečka

Dneska bych měl chuť na česnečku. Ale nebudeme ji dělat klasickým způsob jak ji zná většina z nás. Uděláme si ji trošku jinak, né lépe ani hůř než je klasika, ale jinak :)

Krémová česnečkaIngredience:

50g hladké mouky
1l kuřecího vývaru
250ml smetany
cca 6 stroužků česneku
muškátový oříšek
bílý pepř
sůl
čerstvá majoránka

Nákupní seznam

krémová česnečkaZačni nejdříve s jíškou. Tu děláme proto, aby byla polévka lehce zahuštěná a svou konzistencí připomínala krém. Uděláš si ji jednoduše, v hrnci si nech rozpustit kousek másla a přidáš hladkou mouku. Je potřeba, aby jsi od hrnce neodcházela a na středním plameni ji lehce orestuješ. Pak stačí zalít vývarem a jíšku provařit, aby ti nezůstaly v polívce hrudky a zmizela chuť mouky. Teď je čas na smetanu, přidej ji k vývaru a dalších pár minut nech vařit. Stroužky česneku si propasíruj do polévky, ale nepřeháněj to, polévka by měla být lehce česneková. Nastrouhej muškátový oříšek, který polévku krásně doplní úžasnou vůní. Dochutíš solí a pepřem. K servírování můžeš použít orestovaný česnek do zlatova, který se v bílé polévce perfektně vyjímá. Jednoduše si ho nakrájíš na plátky a na másle orestuješ. Jen opatrně, rozdíl mezi zlatavou barvou a spáleným česnekem je opravdu jen pár sekund. Zlatavý česnek pak vyklop na ubrousek, aby jsi ho zbavila přebytečného oleje. Pak už jen trocha čerstvé majoránky a vynikající, rychlá polévka se může podávat.  

 Tip: stroužky česneku si oloupej, po délce si je rozřízni a vyndej z něho klíček. Ten je příčinou toho, že je nám po jídlech s česnekem těžko a zrovna nám nevoní z pusy. Tak klíček ven, ať zábava nevázne. 

JIrka podpis