Krémová bramboračka - Kitchen story

Krémová bramboračka

Když se řekne bramboračka, každý si představí klasickou bramborovou polévku, co nám dělaly babičky. Proč ale nevyzkoušet tuhle skvělou krémovou variantu?!

Krémová bramboračkaIngredience:

3 větší brambory
1 cibule
1-2 lžíce másla
1-1,5 l kuřecího (zeleninového) vývaru
smetana
houby
sůl, pepř, majoránka

Nákupní seznam

Krémová bramboračkaNa másle si orestuj na jemno nakrájenou cibulku. Brambory si oškrábej a nakrájej na kostičky. Přihoď k cibuli a hned zalij vývarem. Teď jen počkáš, až se brambory uvaří. Budeme je mixovat, tak vůbec nevadí, pokud se ti trochu rozvaří. Mezitím si můžeš připravit houby. Já jsem použil námi sbírané a zmražené. Lehce jsem je chvíli restoval na másle. 

Po rozmixování přidej smetanu, trošku másla a dochuť solí a pepřem. Hustotu polévky si můžeš regulovat pomocí vývaru nebo smetany, kterou tam můžeš postupně přidávat. Měla by jsi mít řidší krém, nechceme přece podávat bramborovou kaši. Čerstvá majoránka a houby tomu dodají finální tečku.

Dobrou chuť.

JIrka podpis