Pár dní na jihu

Minulý týden jsme si udělali prodloužený víkend v Itálii na pobřeží jezera Garda. Škoda jen, že to byly pouze čtyři dny. Ale i tak, to bylo úžasně strávených pár dní s přáteli, plných dobrého jídla, pití a skvělé společnosti. Člověku stačí ke štěstí opravdu velice málo :)  

DSC_0177

DSC_0686

DSC_0253

 Výhled z okna nám nabízel úžasný pohled na pobřeží jezera. Musím se přiznat, že na tak krásné místo a s ním spojené skvělé jídlo, bychom si velice rychle zvykli. Těch pár dní jsme si maximálně užili a na každodenních výletech po okolí, jsme se příjemně unavili a vždycky nám pořádně vyhládlo. Já osobně jsem na ten pocit hladu toužebně čekal. Byl totiž spouštěčem kulinářských fantazií, co všechno bychom si mohli udělat ten daný den na večeři. Podělíme se s tebou o naše společné kuchařské snažení, ale musíme předem varovat, že následující fotografie vyvolávají u slabších jedinců silný pocit hladu :)

 

DSC_0502

DSC_0507

Výstřižek

DSC_0538

DSC_0539

 Rád přijímám nové výzvy, a tak, když jsem v obchodě uviděl kalamáry, nemohl jsem si pomoct a musel si je koupit. Jednou nebo dvakrát jsme viděli, jak se kalamáry čistí, ale pro jistotu jsem si to ještě jednou osvěžil na youtube. Díky bohu za připojení k internetu i v zahraničí :)  

  output_FnVkzA

 Nejdříve se uřízne hlava, a vyndají všechny vnitřnosti z jejího těla. Viděl jsem, že se dá jenom za pomoci síly hlavu i s vnitřnostmi jednoduše oddělit od těla. Z těla se pak vytáhne jediná kost nebo spíše chrupavka, kterou v sobě má. Stáhne se z kůže a pořádně vyčistí. Nechtěl jsem hlavu jen tak vyhodit a tak jsem se pustil i do jejího čištění. Člověk se musí zbavit chrupavky co je v oblasti úst. Tady by měl být člověk opravdu jemný. Já jsem to se silou trošku přehnal a postříkal nejen sebe, ale i všechny přihlížející. Nožem pak očistíš chapadýlka od přísavek, zůstanou ti tak krásné kousky masa. Na čerstvých plodech je skvělé, že nejsou potřeba žádné extra ingredience. Stačí olej, sůl, citrón a trocha těch bylinek.
 

DSC_0542

Výstřižek

 Na mořských plodech jsme celkem závislí a mohli bychom je jíst v jednom kuse. Dokážeš si tak představit, co s námi musela udělat skutečnost, že mořské plody byly všude kolem nás, nejčerstvější co si umíš představit a doslova za hubičku. Nejdříve jsme krevety nechali chviličku marinovat v oleji, citrónu, s troškou česneku, chilli papriček a spoustou petrželky. Lehce osolili a nechali je nasát všechny chutě a vůně co je obklopovaly. Pak už jen pár minutek na grilu a mohly na stůl, společně s kalamáry.

Naprostá lahoda, chuťové buňky se nám mohly jednoduše zbláznit :)

J+M podpis

DSC_0551

Výstřižek2

DSC_0619