Fazolová kaše s uzeným lososem

Nikomu se po příchodu domů z práce nechce nic moc vyvařovat. Věřím, že stejně jako já, to má spousta dalších lidí. Většinou se odbudu nějakou maličkostí, ale tenhle recept je tak rychlý a konečný výsledek tak dobrý, že určitě stojí za vyzkoušení. 

Fazolová kaše s uzeným lososem

Ingredience (2 porce):

 2 plechovky bílých fazolí
70g uzeného lososa
2 lžíce másla
čerstvý špenát
bazalka
1 hrnek zeleninového vývaru
sůl, pepř
olivový olej

Nákupní seznam

Po cestě z práce jsem se stavila v obchůdku a nakoupila si věci, které mi doma chyběly. Tento recept není ani trochu náročný, jak z hlediska potřebných věcí, tak následného zpracování v kuchyni. Navíc co se pořád motat kolem bramborové kaše, když možností je nespočet. 

Fazole si zcedíš a jednoduše je dej do rendlíku s hrnečkem vývaru. Lehce osol, opepři a nech vařit přibližně 5 minut, dokud se ti vývar nevyvaří. Mezitím si na másle nech povadnout čerstvé špenátové listy, hlavně aby bylo pořád poznat, že je to špenát. Opravdu je tam nech jen pár minutek. Nezapomeň špenát taky osolit a opepřit. Jakmile je vývar od fazolí pryč, pěkně je rozšťouchej. Přidej k fazolím lžíci másla, bazalku a podle sebe dochuť. A můžeš s tím na talíř. Celkový výsledek úžasně podpoří vůně a chuť uzeného lososa. Jeho výhodou je, že už ho nemusíš nijak zpracovávat. Pro celkové podtržení jídla můžeš zakápnou citrónovou šťávou.

Celkem ti to zabere něco kolem deseti minut, takže je to skvělý recept pro rychlí oběd nebo snadnou večeři.

Dobrou chuť!

Marika Podpis