Chef time fest

Sice je to trošku s křížkem po funuse, ale nedalo mi to a musel jsem o téhle třítýdenní akci (od 20. ledna do 5. února) napsat. Všichni jsme zvyklí, že food festivalů je poměrně dost a rodí se jako houby po dešti. O to více jsem byl potěšený, že Chef Time Fest se naprosto vymyká všem zaběhlým představám. Snaží se více přiblížit nejlepší české šéfkuchaře nám, obyčejným smrtelníkům. Vše se nese v duchu kvality a né kvantity, jak to bývá u jiných food festivalů. I přesto, že se jedná o vysokou gastronomii, člověk se nemusí bát předpokládané škrobenosti a strohosti. Celá akce probíhala ve velmi příjemném duchu a člověk se mohl potkat s přátelskou společností, starými známými a především osobně si pohovořit přímo se šéfkuchaři, kteří dané menu připravovali. To se nestane každý den, aby si k vašemu stolu sedl člověk, který měl na svědomí to co právě jíte. A navíc, každé jídlo bylo spárované se skvělým vínem, která vybral nejlepší sommelier roku 2014 Jakub Přibyl. Co více bych si mohl přát?!

DSC_0008

DSC_0009

DSC_0014

DSC_0015

DSC_0018

Lukáš Želechovský - Buddha Bar

Hovězí tataki, omáčka ponzu, chicharoni

DSC_0019

Marek Šáda - Mlýnec

Mušle sv. Jakuba, celerové risotto, růžičková kapusta, černý lanýž

DSC_0023

Miroslav Kalina - Kalina

Uzený úhoř, petrželové nočky,křepelčí vejce, kaviár tzar, křenová omáčka

DSC_0030

Enrico Neie - La Terrassa

Holubí prsa, sladké brambory, červená řepa, lískové ořechy, fíky

DSC_0034

Lucie Průšová

Pěna z rakytníku, pate genoise z karotky, karamelizovaný slad, winter doppelbock, čokoládový meringue 

Moc se mi líbil vysoký level, ve kterém se celá akce nesla. V českých luzích a hájích se něco takového vidí opravdu zdřídka a já jim držím palce, aby to vydrželo co nejdéle. Je skvělé, dostat se do blízké společnosti šéfkuchařů z různých restaurací, kteří právě pro tuto akci vytvořili svůj originální pokrm. Díky za pozvání firmě Electrolux, práce je tolik, že by nám tahle akce málem utekla a to by byla rozhodně velká škoda. Po delší době opět něco, co mě nabilo. Je super vidět, že lidé u nás posouvají gastronomii dál a dál, díky čemuž má širší veřejnost možnost poznat, jak vypadá vysoká gastronomie.

Zúčastnili jste se někdo téhle akce taky nebo jste neměli štěstí a akci jste propásli? A nebo jste okusili vysokou gastronomii někde jinde? Podělte se s námi!

JIrka-podpis-300x223