Bruschetta s dýní a kozím sýrem

 Chtělo by to nějakou jednoduchou a rychlou večeři. Pokud máte rádi dýni, budete tento recept ideální.

Bruschetta s dýní a kozím sýrem Ingredience:

Bageta
Dýně Hokaido
Med
Kozí sýr
Polníček
Piniové oříšky
Dýňový olej
Čerstvý tymián
sůl, pepř
 

Nákupní seznam

Výstřižek1-1024x541 Dýni si rozkroj a vydlabej prostředek se semínky. Většina lidí to vyhazuje, ale dá se to použít na dýňový vývar. Nakrájej dýni na menší kostičky, osol, opepři a spolu se snítky tymiánu dej do pekáče. Nakonec to lehce zakápni dýňovým olejem a medem, který ji krásně dochutí a vlož do trouby na cca 15 minut ( záleží na velikosti kostek ).

Bagetu na plátky si opeč, aby nám pěkně křupala. Nesmíš zapomenout na dýni, sleduj a zkoušej, aby byla dýně změklá, ale né moc. Jinak z toho budeš mít kašičku pro děti.

Kozí sýr je pro tenhle recept naprosto ideální a skvěle se doplňuje s lehčí chutí dýně. Na někoho je dost aromatický a chuťově výrazný, ale záleží na kvalitě a druhu sýra. Ti, kteří nejsou zrovna příznivci "koziček", by to neměli vzdávat hned při prvním špatném výběru. Doporučoval bych si sýry odzkoušet, aby si každý sám zjistil, který mu nejvíce vyhovuje. 

V misce smíchej lístky salátu, dýni, kozí sýr a piniové oříšky, vše zakápni dýňovým olejem. Takhle promíchané podávej na bagetě.

  JIrka podpis