Banánová zmrzlina

V takových letních dnech jako jsou ty poslední, se člověk snaží schovat někam do stínu a dát si něco studeného, co by ho pěkně ochladilo. Jasně, říká se, že pokud chcete tělo nejlépe ochladit, máte si dát něco teplého, ale popravdě na teplý čaj má dneska chuť opravdu málokdo. Za to taková dobrá, domácí zmrzlina přijde náramně vhod. Zkuste třeba tu podle nás, určitě si ji zamilujete.

DSC_4277
11
Porce: 4
Příprava: 15 minut
Mražení: ideálně přes noc
 
4 zralé banány
150g studené kokosové smetany ( tuhá část kokosového mléka )
1 lžíce medu
50g pekanových ořechů
 
DSC_4358 DSC_4324
2

- Banány zbavte slupky, nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 1-2 cm a uložte do krabičky. Poté je vložte do mrazáku a nechte zamrazit.

- Zmražené banány vložte do stolního mixéru, přidejte kokosovou smetanu, med a polovinu pekanových ořechů. Vše spolu dobře rozmixujte.

- Tím, že jsou banány již mražené, není potřeba rozmixovanou směs dále zmražovat a můžete rovnou podávat do připravených misek nebo kalíšků. Na dozdobení přidejte pekanové ořechy.

DSC_4312 DSC_4320 Není to klasický recept na zmrzlinu jako takovou, přeci jen to může trvat mnohem, mnohem déle, než si ji připravíte. Ale trošku jsme si tu cestu ke skvělé smrzlině zkrátili zmražením banánů. Naprostá pecka, co vám nezabere skoro žádný čas a tuhle dobrotu máte za chvíli hotovou. 

jmena-marika-jirka1