Tipy a triky pro styling jídla

DSC_7771

Dneska to bude hlavně o tom, že jídlo musí nejen dobře chutnal, ale i hezky vypadat. Tyhle dvě věci jdou ruku v ruce a pokud jedna složka bude na talíři chybět, nebude to zkrátka ono. Proto jsem pro vás připravili pár tipů, kterými se řídíme, když pro vás připravujeme recepty, ale vlastně i v běžném životě. Takže víme, že tyto rady jsou přenositelné i do vašich domácností a kuchyní, kde musíte nakrmit všechny hladové krky. Nakonec máme pro vás připravenou soutěž o kuchyňský robot, tak buďte pozorní :) 1. NÁDOBÍ Vše začíná správným výběrem ...

Více »

Lívance s javorovým sirupem

DSC_4927

Není nad to, když jsme občas s Jirkou o víkendu doma a nic nemusíme. Ráno si pěkně poležíme v posteli a já se pak vrhnu třeba právě na lívance, které má Jirka opravdu rád. Ten blažený výraz na jeho tváři stojí za to vstát o pár chvil dříve než on a překvapit ho. Pak společně posnídáme na naší terase, která momentálně vypadá trochu jako prales, ale o to radši tady trávíme čas. Dobré jídlo, plno zeleně kolem sebe a hned ten den dostane jiný nádech. Není nad krásný start do nového dne.  Množství: 12 lívancůČas přípravy: 30 minut 200 g ...

Více »

Pizza z květákového těsta

DSC_7074

Už dlouho jsme se na ni chystali, ale tak nějak to plynulo kolem nás a bezlepková pizza se na našem seznamu receptů neustále propadala dolů a my dávali přednost trochu jiným receptům. Ale konečně se dostalo i na ni. Nedávno jsem dostal neodbytnou chuť na pizzu a v tom jsem si vzpomněl na tenhle kousek. Základ těsta tvoří květák místo mouky a vy si na ni tak můžete bezstarostně pochutnat, bez obavy z lepku.   Množství: 1 pizzaPříprava: 20 minutPečení: 35-40 minut Na těsto:200 g květáku2 vejce35 g parmazánu50 g rýžové moukysůl, ...

Více »

Domácí zmrzlina

Foto a video: Lucie Fenclová

Nedávno jsme s radostí vyrazili do Jižních Čech k naší kamarádce Lucce, která nás spolu s dalšími přáteli pozvala k sobě. Tyhle společné chvíle strávené s fajn lidmi kolem sebe si vážně užíváme a klidně bychom tak mohli trávit všechen náš volný čas. Rozprostřít si deku pod stromem, ugrilovat si něco dobrého a jen tak čerpat pozitivní energii. A protože je léto, řekli jsme si, že by bylo fajn udělat si domácí zmrzlinu. To bychom to však nebyli my, abychom se nepokusili udělali ji trochu jinak. Tím, že je v létě spoustu skvělého a zralého ...

Více »

Passion fruit limonáda

DSC_4051

Když nad tím tak přemýšlím, tak jsem neskutečná ráda za blog, protože právě díky němu si můžeme dennodenně rozšiřovat obzory a nacházet tak nejrůznější nové chutě a vůně. Já jsem si takhle už dávno oblíbila passion fruit, které používám nejen do dezertů, ale třeba i do limonády. A o tu se s vámi dneska podělím. Množství: 500mlPříprava: 5 minut 2 passion fruit3 snítky máty½ limetky1 lžíce medu500ml perlivé vody4 cm zázvoruled  - Passion fruit rozřízněte v půli. Pomocí lžíce z něj vydlabejte dužinu a dejte ji do většího džbánu. - ...

Více »

Zapečená rajčata s fetou

DSC_4464

Není nad to, když si můžete na vlastní zahrádce natrhat čerstvou zeleninu. Nám se toho na naši terasu moc nevejde, ale něco málo tady přeci jenom máme. Na jedné straně nám pomalu, ale jistě dorůstají první lilky, bylinkám se neskutečně daří na straně druhé a někde mezi tím máme pár keříků rajčat. Ty už jsou jedna báseň a my mohli začít sklízet, alespoň část. A tak dlouho jsme přemýšleli do jakého receptu je použít, až nám z toho vyšel snad ten nejvíc nejjednodušší recept, ve kterém budou hrát rajčata prim. A tady je! Porce: 4Příprava: 10 ...

Více »

Barcelona – co vidět a kam na nákupy

DSC_6355

Když se řekne Barcelona, každému se hned vybaví paella a sangria. Tak jak tomu bylo v našem úvodním článku, i my jsme si jejich jídlo opravdu užili. Ale není to jenom o jídle, Barcelona je opravdu krásné město se spoustou zajímavých a  krásných míst. Na samotné chození je toho opravdu hodně a my jsme za těch pár dní měli v nohách desítky kilometrů. I přesto jsme ale nestihli všechno co jsme chtěli. Jak jsme se shodli, mohli bychom tady být další dva týdny a pořád by to bylo málo. Tím, že jsme věnovali poznání toho krásného města svůj čas, ...

Více »

Barcelona – kam za jídlem

Výstřižek

Je tomu už pěknou řádku let, co jsem byl naposledy v Barceloně a přiznám se, že mě naprosto uchvátila. Určitě tomu přispělo i to, že jsem byl na fotbalovém zápase, od té doby mého oblíbeného klubu, FC Barcelona. Pamatuju si to jako dnes, kdy za burácení místní hymny vyběhli hráči na hřiště v čele s Ronaldinhem. Na něco takového člověk nikdy nezapomene. Nicméně, i přes nadšené vyprávění Marice, jak skvělé to bylo a že na zápas musíme určitě zajít ... no, co vám budu vyprávět, jednoduše to u ní neprošlo :) Ale i přesto jsme strávili těch pár dní ...

Více »

Banánová zmrzlina

DSC_4312

V takových letních dnech jako jsou ty poslední, se člověk snaží schovat někam do stínu a dát si něco studeného, co by ho pěkně ochladilo. Jasně, říká se, že pokud chcete tělo nejlépe ochladit, máte si dát něco teplého, ale popravdě na teplý čaj má dneska chuť opravdu málokdo. Za to taková dobrá, domácí zmrzlina přijde náramně vhod. Zkuste třeba tu podle nás, určitě si ji zamilujete. Porce: 4Příprava: 15 minutMražení: ideálně přes noc 4 zralé banány150g studené kokosové smetany ( tuhá část kokosového mléka )1 lžíce medu50g pekanových ...

Více »

Bramborový salát s chřestem

DSC_4454

Chřestová sezóna je v plném proudu a my se toho snažíme využít na maximum. Naposledy jsme si pro něj vyrazili přímo k Mělníku, kde se to pěstováním chřestu jenom hemží. Odvezli jsme si odtamtud opravdu pěknou nálož chřestu a pustili se do vymýšlení nejrůznějších receptů. A tady je jeden z nich. Porce: 4Příprava: 60 minut 500g brambor300g zeleného chřestu1 jarní cibulkahrst salátových listů2 vejceřeřichasůl, pepř Zálivka:50ml olivového oleješťáva z ½ citrónu1 lžíce medusůl, pepř  - Brambory i se slupkou dobře omyjte a dejte ...

Více »

Setkání s Kitchen story + soutěž

AvantgardeMakeLifeDeliciousmanzeleVKuchyni133

Je to opravdu nedávno, co jsme byli neuvěřitelně nervózní a šťastní zároveň! Byl to skvělý den, kdy jsme se sešli skoro se třiceti z vás a uvařili jsme si společně večeři. Nechtěli jsme, aby to byl úplně kurz vaření, ale hlavně, abychom si to spolu užili. Vymysleli jsme jarní menu, které bylo sice lehké na přípravu, ale na druhou stranu v něm byly zakomponované postupy, díky kterým se člověk mohl i něco nového přiučit. Marika například rozjela lekci ztraceného vejce a až jsme se divili, že snad opravdu každý si ho chtěl udělat sám :). ...

Více »

Dort Pavlova s karamelizovanou rebarborou

DSC_8016

Taky milujete rebarboru? Je to první ovoce ( teda vlastně zelenina ;-) ), které je na jaře k mání a já se na ni vždycky moc těším a důkazem toho je i pár dalších receptů s použitím téhle kyselé dobroty, které najdete u nás na blogu. Tenhle recept určitě nadchne všechny ty, kteří z nějakého důvodu nemůžou nebo nechtějí jíst lepek ani laktózu. Můžu vám říct, že u nás se po tomhle dortu jen zaprášilo :-) Dort Pavlova:4 bílkyšpetka soli240 g krupicového cukru1 lžíce kukuřičného škrobu1/2 lžíce vinného octa50 g plátku ...

Více »